Voor het water uit

Vincent Huang, Crossing the Tide (2015). Foto: Roos van der Lint

Vincent Huang, Crossing the Tide (2015). Foto: Roos van der Lint

De eerste klimaatvluchtelingen zijn officieel geregistreerd. Ze vluchtten uit Tuvalu, een Polynesische archipel in de Stille Oceaan. Kunstenaar Vincent Huang vertelt hun verhaal en dat van andere small island nations op de Biënnale van Venetië. Hij bedacht een ‘zinkend’ kunstwerk voor een zinkende natie. Lees hier het volledige stuk uit het zomernummer van de Groene.

17 november 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>