Het boek in de kunst

Het boek in de kunst - Een provocatie van de tijd

Het boek in de kunst – Een provocatie van de tijd

 

Met een gouden E op de kaft is het er dan, mijn essay over kunstboeken, nummer 011 uit de essayreeks van het Mondriaan Fonds. In ‘Het boek in de kunst – Een provocatie van de tijd’ bekijk ik het boek als ontmoetingsplek tussen kunstwerk en publiek en ontdek dat ook een nieuwe generatie kunstenaars, de ‘digitale’ kunstenaar, juist in het boek een interessant medium zien. In de Openbare Bibliotheek in Amsterdam staat t/m september een tafel met mijn selectie van 25 kunstboeken. Monografie├źn, fotoboeken en de kunstenaarsroman, je vindt ze op de tweede etage. Tevens stelde ik een presentatie samen voor de Frankfurter Buchmesse 2016. Een interview met mij op Amsterdam FM luister je hier.

 

 

20 juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *