Over Roos

Roos van der Lint is kunsthistoricus (onderzoeksmaster Arts & Culture, Universiteit Leiden) en redacteur van De Groene Amsterdammer. Ze schrijft over alle facetten van hedendaagse kunst en spreekt met kunstenaars die er nu toe doen. Daarnaast gaat ze graag op pad voor opmerkelijke verhalen en schrijft met regelmaat over maatschappelijke thema’s als prostitutiebeleid en gemeenschapszin.

Ze maakt deel uit van het bestuur van de Stichting Verhalende Journalistiek en is voormalig bestuurslid van Association Internationale des Critiques d’Art (AICA). In 2020 trad ze op als jurylid voor de Scriptieprijs van de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam, en als extern deskundige voor het eindexamen Painting van het Frank Mohr Institute, Groningen.

vanderlint@groene.nl

CV [selectie]:
De Groene Amsterdammer, ZemZem, International Awards for Art CriticismPrix de Rome, Metropolis M, Museumtijdschrift, ArtReview, Mondriaan Fonds, KunstbeeldModern PaintersKoninklijke Academie van Beeldende Kunsten, H ART, Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2012Schrijversvakschool Amsterdam, Christie’s, Solomon R. Guggenheim Museum (NY), Tubelight, de Brakke Grond, Frick Art Museum (PA), Witte de With

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.