Publicaties

130464-f0d27009999d46aebc9892a8872b92b1-1

De eerste International Awards for Art Criticism werden dit jaar uitgereikt in Sjanghai door een jury van J.J. Charlesworth, Richard Vine en Rachel Withers, en ik was genomineerd. In mei 2015 verscheen bij Occasional Papers de publicatie met de tien genomineerde Engelstalige én Chinese essays. Je kunt er mijn tekst over Rabih Mroué in lezen (hier in het Nederlands), evenals mijn CV in het Chinees.

Prix de Rome

Bij nai010 uitgevers verschijnt (nov. 2013) de publicatie van de Prix de Rome 2013, met interviews met de vier kunstenaars van de shortlist. Afgelopen zomer interviewde ik Ola Vasiljeva en de winnaar van de Prix de Rome 2013: Falke Pisano. Lees over Vasiljeva’s surrealistische ontmoeting in een Litouws postkantoor en Pisano’s winnende installatie rond een geprivatiseerde gevangenis in Tennessee.

Waarom ik kunst maak...

Waarom ik kunst maak… De veertien beste interviews uit Kunstbeeld, met tien gedenkwaardige ontmoetingen voor mij. Een nazi-fotoboek doorbladeren met Christian Boltanski, een camera met live streamverbinding met een grot in Tasmanië op me gericht. Een gebakken ei eten met Mark Manders en zwijgzaam toekijken hoe Jan Fabre een gehaktbal nuttigt. Lees hier een interview over de interviews.

Naast elkaar, tegelijkertijd

Ronald de Bloeme, Daan van Golden en JCJ Vanderheyden exposeerden samen in het Stedelijk Museum Schiedam. Bij Lecturis verschijnt (jan. 2014) de prachtige catalogus Naast elkaar, tegelijkertijd, vormgegeven door Rutger Fuchs, met mijn essay ‘Het temmen van de verf’. Over dwarsverbanden in de Nederlandse schilderkunst, wars van tijd en ruimte.